Doppen KIKA Pallets

Doppen KIKA Pallets

Help de stichting KIKA mee in de strijd tegen kinderkanker. Het is heel eenvoudig. Ga plastic doppen sparen. Deze doppen worden gerecycled tot duurzame producten zoals onder andere plastic pallets. Plastic pallets gaan heel lang mee en daarom is het een hele duurzame en milieu bewuste keuze, waarbij u ook nog eens een bijzonder goed doel steunt.

Polypropyleen en Polyethyleen zijn kunststoffen die goed te recyclen zijn. Veel verpakkingen zijn van deze materialen gemaakt. Zo ook veel zogenaamde ‘plastic’ doppen. Deze worden vaak samen met de verpakking weggegooid.
Dat is uiteraard niet goed voor het milieu maar deze doppen vertegenwoordigen ook een waarde.

De website Doppen voor KIKA heeft een afspraak gemaakt met een kunststof recycle bedrijf dat bereid is om per kilo ingeleverde doppen 20 cent 
rechtstreeks over te maken naar KiKa. Hoe meer doppen ze dus sparen en inleveren hoe meer geld er gaat naar KIKA.

Het is geen vereniging of stichting en ze hebben geen bestuur. Het zijn slechts vrijwilligers die doppen inzamelen, sorteren en inleveren om zodoende te proberen van een afvalstroom een geldstroom te maken waarvan de opbrengst direct gaat naar KIKA. Er komt dus geen geld in onze handen en er blijft dus ook niks aan de strijkstok hangen. KIKA ondersteunt deze actie. 

Voor meer informatie over de doppenactie en inleveradressen ga naar Doppen voor KIKA of naar KIKA

In België is er een soort gelijke actie om doppen in te zamelen. Ook deze plastic doppen worden gerecycled, daarvan worden plastic pallets gemaakt. De opbrengst gaat naar de stichting geleiden honden, zie hier.