Pallet meubels

Pallet meubels

Wij worden vaak gebeld en gemaild door klanten die pallets willen kopen om er vervolgens meubels van te gaan maken. Als eenmaal de pallets zijn bezorgd of afgehaald in onze werkplaats in Amsterdam vertellen klanten ons wat ze er mee van plan zijn en dat zijn echt hele leuke ideeën. Dit bracht ons op het idee om leuke en handige tips te geven en daarmee alvast wat veel gestelde vragen te beantwoorden.

De keuze een een pallet is heel afhankelijk per meubel. Het formaat wat vaak wordt gebruikt voor meubels is 80×120 of een euro pallet en 100×100 of 100×120.

Dan bestaat de keuze nog uit een nieuwe of gebruikte pallet. Het voordeel van nieuwe pallets kopen is dat ze vrij droog zijn dus goed te schilderen en ze zien er netjes uit. Met name wanneer het meubels moeten worden voor in de woon- of slaapkamer. Gebruikte pallets zien er robuuster uit en geven een stoerdere look. En een nette gebruikte pallet kan ook prima zijn om lekker mee te knutselen en is goedkoper in aanschaf dan een nieuwe pallet.

Voor de ene klant is het een goedkope oplossing om een bed te maken voor op een studentenkamer en voor de ander weer om lekker creatief een wijnrek voor aan de muur te maken.

Wat kan je allemaal van pallets maken? Bedden, banken, tafels, sidetables, wijnrek, lectuurbak/rek, schommels, waxinelichtjes branders, leuke wanddecoratie, wiegje, speelhuisjes, honden en kattenmandjes enzovoort. Voor meer inspiratie kunt u een kijkje nemen op welke.nl en meubelique

Wilt u pallets kopen voor met maken van pallet meubels? Dan u uiteraard bij pallethandel MR Pallets en Kisten terecht!