Heat Treatment / ISPM 15

Heat Treatment / ISPM 15

Wij exporten vanuit Nederland steeds meer naar het buitenland. Dit brengt met zich mee dat er bepaalde eisen gesteld worden aan het vervoeren van de producten. Een van deze eisen is een heat treatment-behandeling van het hout dat is gebruikt voor de pallets,deksels, kratten en kisten. Bij export van houten pallets, deksels, kisten en kratten is het voor steeds meer landen noodzakelijk dat het hout is behandeld door middel van Heat Treatment / ISPM 15, zelfs binnen Europa.

Waarom en wanneer worden pallets en kisten hiermee behandeld?

Het doel van een heat treatment-behandeling is het doden van insecten en andere micro organismen. Dit alles ter voorkoming van verspreiding van ongedierte en insecten naar het buitenland. Dit zou anders zeer schadelijke gevolgen kunnen hebben.

ISMP 15Het hout ondergaat een heel proces voordat het geschikt is voor transport. Eerst wordt het hout voor enkele uren op een bepaaldde temperatuur in een droogkamer verhit en vervolgens voorzien van een stempel. Deze stempel is voorzien van een merkteken. Ieder houtimportbedrijf of bedrijf met oven heeft zijn eigen nummer. Zo is wereldwijd via deze stempel de herkomst van het houten product te herleiden.

Klik hier voor meer informatie over heat treatment / ISPM 15.
Neem voor al uw overige vragen contact met ons op.

Neem contact op